Αποφθεγμα

------>7 Πράγματα που δεν πρέπει να έχεις:<------

1) Πλούτο χωρίς μοχθο
2) Γνώση χωρίς χαρακτήρα
3) Πολιτική χωρίς αρχές
4) Απόλαυση χωρίς συναίσθημα
5) Εμπόριο χωρίς ήθος
6) Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
7) Αγάπη χωρίς θυσία...

Μαχατμα Γκάντι.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Επίδραση και αλληλεξάρτηση μεταξύ των μεγαλυτέρων χρηματαγορών. Σχέση μακροχρόνιας ισορροπίας.


Στην μελέτη αυτή θα εξετάσουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ των μεγαλυτέρων χρηματιστηριακών αγορών καθώς και της μεταξύ τους σχέσης ισορροπίας. Έχουμε επιλέξει γενικούς δείκτες για την περίοδο 1/2/2000- 5/1/2010 (μέση εβδομαδιαία τιμή κλεισίματος) από τις πιο ανεπτυγμένες χρηματιστηριακές αγορές, όπως της Αγγλίας, ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Αυστραλίας, Γερμανία και Γαλλία. Η εργασία χωρίζεται σε τρία σκέλη. Στο πρώτο σκέλος θα εξετάσουμε την επίδραση του χρηματιστήριου των ΗΠΑ, που θεωρείται η μεγαλύτερη αγορά, στις υπόλοιπες αγορές, έπειτα θα εξετάσουμε αν υπάρχει σχέση ισορροπίας μεταξύ αυτών των χρηματιστηριακών αγορών και τέλος θα ελέγξουμε την αλληλεπίδραση αυτών των αγορών.
Η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα μοντέλα ARCH-GARCH, για τον έλεγχο της επίδρασης της αγοράς των ΗΠΑ στις υπόλοιπες αγορές, για τη σχέση ισορροπίας θα χρησιμοποιήσουμε τη μεθοδολογία Johansen ενώ για την αλληλεπίδραση των χρηματιστήριων θα επιλέξουμε ένα μοντέλο VAR.

Donwload 1
Donwload 2
Donwload 3

-----------------------------------------------------
Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog και τις οικονομικές αναλύσεις,συζητήσεις, προσφέρετε μια δωρέα στο PayPal για να αναρτησουμε περισσότερο και πιο ποιοτικό υλικο, καθως και θέματα με βασικές οικονομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου