Αποφθεγμα

------>7 Πράγματα που δεν πρέπει να έχεις:<------

1) Πλούτο χωρίς μοχθο
2) Γνώση χωρίς χαρακτήρα
3) Πολιτική χωρίς αρχές
4) Απόλαυση χωρίς συναίσθημα
5) Εμπόριο χωρίς ήθος
6) Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
7) Αγάπη χωρίς θυσία...

Μαχατμα Γκάντι.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ασαφής Λογική (Fuzzy Logic). Βασικές αρχές και θεωρία. Ανάπτυξη εφαρμογής της λειτουργιάς ενός air condition με το λογισμικό Matlab 2013.


Στην παρουσίαση αυτή θα ασχοληθούμε με την έννοια και τις εφαρμογές της Ασαφούς Λογικής (Fuzzy Logic). Αρχικά θα αναπτύξουμε τις έννοιες και την βασική θεωρία της Ασαφούς Λογικής, έπειτα τις μεθόδους καθώς και τις θεμελιώδεις τεχνικές ανάπτυξης ενός μοντέλου. Τελειώνοντας θα σχεδιάσουμε και θα παρουσιαστεί ένα παράδειγμα με την χρήση κατάλληλου λογισμικού.
Στην εργασία μας θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα MatLab version R2013, όπου περιέχει τυποποιημένα πακέτα εφαρμογών Fuzzy Logic (Fuzzy Logic Toolbox) και είναι αρκετά εύκολο στην χρήση του. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι δεν χρειάζεται πολλές παραμετροποιήσεις, η εργαλειοθήκη Fuzzy Logic περιέχει αρκετά έτοιμα παραδείγματα τα οποία είναι κατανοητά και επίσης περιλαμβάνει ένα εγχειρίδιο χρήσης το οποίο καθοδηγεί βήμα προς βήμα για την ανάπτυξη και εκτέλεση ενός μοντέλου.
Ωστόσο, ο αναγνώστης καλό θα ήταν να γνωρίζει και να κατανοεί μερικές βασικές έννοιες μαθηματικών- στατιστικής και προγραμματισμού, διότι ο σχεδιασμός ενός τέτοιου συστήματος βασίζεται στους κλάδους μαθηματικών και πληροφορικής.


Donwload 1
Donwload 2
Donwload 3

-----------------------------------------------------
Αν βρισκετε ενδιαφερον το blog και τις οικονομικες αναλυσεις,συζητησεις προσφερετε μια δωρεα στο PayPal για να αναρτησουμε περισσοτερο και πιο ποιοτικο υλικο, καθως και θεματα με βασικες οικονομικες αρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου