Αποφθεγμα

------>7 Πράγματα που δεν πρέπει να έχεις:<------

1) Πλούτο χωρίς μοχθο
2) Γνώση χωρίς χαρακτήρα
3) Πολιτική χωρίς αρχές
4) Απόλαυση χωρίς συναίσθημα
5) Εμπόριο χωρίς ήθος
6) Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
7) Αγάπη χωρίς θυσία...

Μαχατμα Γκάντι.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Σύγκριση κύκλου εργασιών δέκα πολυεθνικών εταιριών με το ΑΕΠ δέκα κρατών και την αξία συναλλαγών του χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης.


Στην παρουσίαση αυτή θα εξετάσουμε την αναλογία του κύκλου εργασιών (πωλήσεις) 10 πολυεθνικών εταιριών, με το ΑΕΠ 10 ανεπτυγμένων και αναπτυσσομένων κρατών καθώς και με την αξία των συναλλαγών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE). Σκοπός μας είναι να αντιπαραθέσουμε το ύψος των πωλήσεων της εκάστοτε πολυεθνικής επιχείρησης, με το εισόδημα που παράγεται σε μια οικονομία και με την αξία των συναλλαγών που πραγματοποιείται στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.
Τα κράτη που έχουμε επιλέξει είναι τα εξής: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Αγγλία και ΗΠΑ, από τις οποίες οι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Καναδάς και Αυστραλία ανήκουν στις ανεπτυγμένες οικονομίες ενώ η Κίνα, Ρωσία και Βραζιλία στις αναπτυσσόμενες. Τέλος, διαθέτουμε σε ετήσια βάση την αξία των συναλλαγών των μετοχών του χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παγκοσμίως. Τα δεδομένα αφορούν την περίοδο 2001-2009.

Donwload 1
Donwload 2
Donwload 3

-----------------------------------------------------
Αν βρισκετε ενδιαφερον το blog και τις οικονομικες αναλυσεις,συζητησεις προσφερετε μια δωρεα στο PayPal για να αναρτησουμε περισσοτερο και πιο ποιοτικο υλικο, καθως και θεματα με βασικες οικονομικες αρχες.

Λογιστική- Χρηματοοικονομική ανάλυση με χρήση αριθμοδεικτών. Περίπτωση ναυτιλιακών επιχειρήσεων.


Στην εργασία αυτή θα μελετήσουμε τις λογιστικές καταστάσεις μερικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων με χρήση κατάλληλων αριθμοδεικτών. Οι αριθμοδείκτες είναι μεγέθη τα οποία δείχνουν τη διαχρονική πορεία των οικονομικών μεγεθών και λογαριασμών της επιχείρησης.
Έχουμε επιλέξει έξι ναυτιλιακές εταιρίες οι οποίες ανήκουν στον τομέα την ακτοπλοΐας και δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο. Οι εταιρίες αυτές είναι η ΑΝΕΚ, Μινωικές γραμμές, ΝΕΛ, Hellenic Seaways, Bluestar και ΛΑΝΕ. Η ανάλυσή μας έχει διεξαχθεί σε ετήσια βάση, λαμβάνοντας υπόψη τους ετήσιους ισολογισμούς.

Donwload 1
Donwload 2
Donwload 3

-----------------------------------------------------
Αν βρισκετε ενδιαφερον το blog και τις οικονομικες αναλυσεις,συζητησεις προσφερετε μια δωρεα στο PayPal για να αναρτησουμε περισσοτερο και πιο ποιοτικο υλικο, καθως και θεματα με βασικες οικονομικες αρχες.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ανάλυση και μελέτη του δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης (HDI) μεταξύ ανεπτυγμένων, αναπτυσσομένων και υποανάπτυκτων κρατών


Στην παρουσίαση αυτή θα εξετάσουμε τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (Δ.ΑΑ), στην αγγλική ορολογία γνωστός ως Human Development Index (H.D.I.), για ένα εύρος χωρών και για μια σειρά ετών.
Ο δείκτης αυτός επινοήθηκε από τον Πακιστανό οικονομολόγο Mahbub ul Haq και τον Ινδό Amartya Sen (ο οποίος κέρδισε βραβείο Νόμπελ το 1998), σε συνεργασία με μια ομάδα οικονομολόγων-κοινωνιολόγων την οποία αποτελούσαν οι Paul Streeten, Frances Stewart, Gustav Ranis, Keith Griffin, Sudhir Anand and Meghnad Desai.
Ο H.D.I. είναι ένας σύνθετος στατιστικός δείκτης ο οποίος λαμβάνει τιμές στο διάστημα (0,1) και αποτελεί ένα μέτρο σύγκρισης του προσδόκιμου ζωής (L.E.I), της εκπαίδευσης (E.I.) και της ποιότητας ζωής, -η οποία χαρακτηρίζεται από το κατά κεφαλήν ΑΕΠ (G.D.Ppc.I.)-, των κρατών ανά τον κόσμο. Ο σταθμικός μέσος αυτών των τριών μεταβλητών εκτιμάει το μέγεθος του H.D.I.

Donwload 1
Donwload 2
Donwload 3

-----------------------------------------------------
Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog και τις οικονομικές αναλύσεις,συζητήσεις, προσφέρετε μια δωρέα στο PayPal για να αναρτησουμε περισσότερο και πιο ποιοτικό υλικο, καθως και θέματα με βασικές οικονομικές αρχές.